Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 november 2019

Windmolens en laagfrequent geluid, D66 motie in Hellevoetsluis aangenomen.

D66 heeft in Hellevoetsluis een motie ingediend om vooraf aan de plaatsing van windmolens een nulmeting te doen naar laagfrequent geluid en eisen te gaan stellen aan laagfrequent geluid, waar deze landelijk nog niet aanwezig zijn. Deze vorm van geluid wordt onder andere veroorzaakt door windmolens en is zeer lastig te bestrijden, de bron is lastig te vinden. Om nu klachten die in de toekomst niet goed behandeld kunnen worden te voorkomen heeft D66 voorgesteld om een nulmeting naar laagfrequent geluid te doen voorafgaand aan de plaatsing van windmolens om later bij klachten het verschil te kunnen zien in laagfrequent geluid en de mogelijke veroorzaker aan te spreken en oplossingen te vragen. Wethouder Peter Schop was fel tegen, hij vond dat het zijn positie naar de provincie schade zou berokkenen. De motie is echter met overgrote meerderheid aangenomen door de raad.