Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 april 2018

Coalitie in Westvoorne maakt vier beoogde wethouders bekend

De vijf partijen die in Westvoorne sinds de verkiezingen de beoogde coalitie willen vormen, CDA, D66, GBW, PvdA en VVD, hebben hun beoogde wethouders bekend gemaakt. Zij doen dit na constructief overleg met elkaar waaruit een stabiele en kwalitatief goede coalitie tot stand komt. De beoogde nieuwe wethouders van Westvoorne zijn Marja Roza-de Pijper, Wilbert van Bourgonje, Jorriena de Jongh-de Champs en Lies van der Pol.

De vijf coalitie partijen zijn het met elkaar eens geworden dat zij een college moeten vormen met een evenwichtig team van wethouders waarbij vernieuwing, openheid en kwaliteit de hoogste prioriteit zal krijgen. Vernieuwen met nieuwe mensen, openheid door beleid te delen en kwaliteit door de beste wethouders te selecteren.

Gezamenlijke wethouders
Het selecteren van de wethouders is met instemming van elke partij gedaan. Dat betekent dat de coalitie de wethouders ziet als haar gezamenlijke wethouder en niet als een wethouder die wordt aangesteld om heel specifiek en exclusief te werken aan het partijprogramma van zijn partij.

Vier wethouders in deeltijd
Deze vier wethouders gaan in deeltijd samen voor 2.6 FTE aan het werk voor de gemeente. Met deze mensen vervult de coalitie een eerste belofte; maximaal 3.0 FTE’s waarbij vernieuwing, openheid, collegialiteit en kwaliteit de hoogste prioriteit zal krijgen.

Coalitieprogramma
Inmiddels is er ook onder leiding van formateur Dick Bosgieter voortvarend een begin gemaakt met het schrijven van het coalitieprogramma, dat de partijen voor eind april willen afronden en presenteren. Een veelkleurig programma, een samensmelting van de gezamenlijke ambitie, herkenbaar, harmonieus en ambitieus, kortweg; goed nieuws voor Westvoorne en al haar inwoners.