Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

Wim Hartog krijgt koninklijke onderscheiding bij afscheid na 13 jaar raadslid

Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad van Westvoorne, op 27 maart jongstleden, is afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Dit moment gebruikte burgemeester Peter de Jong om D66-raadslid Wim Hartog de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit te reiken. Wim Hartog zat 13 jaar namens D66 Westvoorne in de gemeenteraad.

Na de laatste verkiezingen, waarbij D66 Westvoorne weer met 1 zetel in de raad komt, heeft Wim het stokje overgedragen aan Hans Hueting. Voor Wim was het na 13 tijd om het stokje over te dragen aan nieuwe mensen. Hij is dan ook zeer tevreden met de nieuwe mensen op de D66-lijst, waarop twee nieuwe, zeer deskundige mensen staan, maar ook twee ‘oude bekende’ die weten wat er in de Westvoornse politiek speelt.

Kennis en de drive
“Met Hans Hueting en Lies van der Pol geef ik mijn werk over aan nieuwe mensen die de kennis en drive hebben om ons D66-geluid op een goede manier voort te zetten. Zij zullen met nieuwe energie in de dossiers duiken en ons dorp vooruit helpen. Daarin weten zij zich gesteund door Erik Mulder en Jan van de Brand, ervaren krachten die bekend zijn met de politiek in onze gemeente. Zij vormen het historisch geweten, om het zo maar eens te noemen. En natuurlijk ben ik niet uit het dorp verdwenen. Ik zal met alle plezier zo nu en dan een advies geven, als het team daarom vraagt. Maar zelf zal ik me niet meer actief in de politiek bewegen. Het is nu tijd voor anderen.”

Moet over de inhoud gaan
Als Wim op zijn lange periode als raadslid terugkijkt, ziet hij en periode waarin het politieke klimaat in de gemeente ups en downs heeft gekend. Gelukkig is het klimaat in de laatste periode een stuk verbeterd, in vergelijking tot de politieke periode daarvoor. “Soms is het best zwaar, als discussies meer over mensen of politieke spelletjes gaan, dan over de inhoud. Ik heb mij altijd ver gehouden van dat soort discussies. Voor mij, maar ook voor D66, geldt puur de inhoud. Ik heb altijd gekeken naar wat het beste is voor ons dorp, voor het algemeen belang en voor onze omgeving.”