Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 mei 2016

Gemeentebelangen Westvoorne bewijst lokale politiek slechte dienst

Gisteren maakten de fractieleden en de wethouder van de partij Gemeentebelangen Westvoorne bekend dat zij allen uit hun partij stappen. Onenigheid met het partijbestuur bleek onoverkoombaar. De fractieleden en wethouder willen wel in de raad en in het college doorgaan, onder een nieuwe organisatie of partij: Inwonersbelangen Westvoorne.

Schadelijke actie
D66 Westvoorne heeft met verbazing kennisgenomen van deze stap en vindt dit een schadelijke actie voor het vertrouwen in de lokale politiek. De afgelopen jaren was het vertrouwen al niet zo hoog. Het huidige college blinkt, in de ogen van D66 Westvoorne, niet uit in consistentie en transparantie. Voor de inwoners van Westvoorne wordt de politiek, door de stap die de fractie en wethouder van voormalig Gemeentebelangen (nu wordt het Inwonersbelangen Westvoorne) er allemaal niet duidelijker op.

Onderzoek burgemeester
Burgemeester Peter de Jong heeft de Raad in een brief laten weten dat hij de ‘move’ van de raadleden en wethouder onderzoekt. Omdat het een onverwachte stap is, en het nieuws nog erg pril, zal zijn reactie naar verwachting binnenkort aan de Raad worden toegezonden.